AITO-ateriakassi

Kuluttajina punnitsemme kaupassa ruokavalintoja useista eri näkökulmista. Yhtä aikaa haluaisimme ostaa terveellistä, vastuullista ja edullista ruokaa. Yhtälö voi tuntua hankalalta ja käytännössä ruokakoriin päätyykin usein rutiinilla samoja tuttuja elintarvikkeita.

AITO-ateriakassi syntyi halusta tehdä ympäristöystävällisestä ja terveellisistä syömisestä mahdollisimman helppoa. Valmis kaupasta mukaan otettava kassi sisältää raaka-aineet ja reseptit maukkaisiin ja helppoihin arkiruokiin kahdelle ja neljälle hengelle.

Erityistä AITO-kassissa on se, että ateriat on suunniteltu niin, että niiden ympäristökuormitus on mahdollisimman pieni ja ne olisivat mahdollisimman terveellisiä. Kaikilla AITO-kassin aterioilla on Sydänmerkki.

Näin ympäristö ja terveellisyys huomioitiin

AITO-kassi syntyi Motivan, Sydänmerkin ja Ruokakeskon yhteistyönä. Motivan ympäristöasiantuntijat kävivät läpi ympäristönäkökulmasta isot, merkittävät ruoan ympäristökuormitukseen vaikuttavat tekijät ja ne mielessä pitäen suunniteltiin AITO-kassin ruoat. Kotitalousopettajamme Elina viilasi reseptejä mahdollisimman maistuviksi.

Sydänmerkin ravitsemusasiantuntijat kehittivät reseptejä edelleen terveysnäkökulmasta niin, että ne saivat Sydänmerkin.

Täältä löydät perustelumme, miksi olemme tehneet aterioista sellaisia kuin ne ovat ja esimerkkejä kassin annoksista >>

Samalla syntyi muillakin tavoin kuluttajaa palveleva konsepti. Valmis ateriakassi nopeuttaa kauppareissuja ja ruoan verkkotilaamista, auttaa rikkomaan ruoanlaittorutiineja ja vähentää ruokahävikin määrää, koska kassi sisältää vain tarvittavan määrän aineksia. Suunnitteluvaiheessa pääsimme myös kokeilemaan markkinoille alkukesästä tullutta Komeron kassia. Vakuutuimme, että valmis ateriakassikonsepti todella helpottaa kuluttajan arkea.

 


AITO-kassia myyvät kaupat

AITO-kassi ei olisi syntynyt ilman rohkeiden kauppiaiden apua, jotka lähtivät kokeilemaan, miten kassi voitaisiin koota kaupan omasta valikoimasta muun työn lomassa. Kauppahalli24:n mukaantulo mahdollisti kassin tarjoamisen myös asiakkaille Helsingin ulkopuolella. Olemme iloisia, että he pitivät vastuullisten valintojen tukemista  tärkeänä.

AITO-kassin oli kokeilun ajan myynnissä:
Kauppahalli24:n verkkoruokakauppa>> 
K-supermarket Postitalo >>
K-Supermarket Lauttasaari >>
K-Supermarket Hertta Herttoniemi >>
K-Supermarket Arabia >>
K-Supermarket MustaPekka >>
K-supermarket Torpparinmäki >>

M Kaartin Kotikauppa >>