Hävikkiruokafestarit 16.9.2017 Teurastamolla

16.9. 2017 klo 11-17 järjestettävät Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit Teurastamon piha-alueella, Kellohallissa ja Flavour studiolla tarjoaa kaupunkilaisille yllätyksellisiä elämyksiä hävikkiruoasta ja kierrätysmateriaaleista. Ruoka-alan ammattilaisten ja muotoilijoiden avulla käytöstä poistetut materiaalit ja raaka-aineet saavat uuden elämän ja käyttötarkoituksen.

Kellohalliin katetaan kolmen ruokalajin lounas yhteiseen pöytään noin 300:lle ruokailijalle. Laurea-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat luovat kauppojen hävikkiraaka-aineista gastronomisia elämyksiä. Flavour studion puolella voit hakea vinkkejä hävikkiruoan valmistukseen ruokabloggareiden työpajoissa.

Teurastamon piha-alueelle nousee kiertotalouden telttatehdas, jonka pajoissa pääset työstämään ylijäämämateriaaleista uusia tuotteita. Mukana mm. Betre, Remeo, JooSoap, Helsieni, Upcycling Design Center, Liiteri.net ja The Natural Step. Ulkolavalla on ohjelmaa koko päivän - musiikkia, keskusteluja ja kiinnostavia haastatteluja.

Festareilla esitellään myös uusimmat palvelumuotoiluinnovaatiot ravintoloiden ja kauppojen ruokahävikin vähentämiseksi, jotka ilahduttavat kuluttajia edullisina take away -annoksina, naapuruston kesken jaettuna ruokana tai edullisina ruoka-ostoksina. Leikkimielisille on tarjolla lajittelukilpailu ja kierrätysaarteenetsintää.

Kellohallissa Sanna Peurakosken HUKKAAN valokuvanäyttely tekee helsinkiläisten keittiömestareiden johdolla visuaalisen retken hävikkiruoan pariin.

Tule syömään ja nauttimaan, tekemään ja ideoimaan Helsinkiä, jossa materiaali ei päädy jätteeksi vaan kiertää aina uudestaan käyttöön.