Hävikkiviikko 2019

Hävikkiviikkoa vietetään 9.-15.9. Tänä vuonna teemana ovat ruokahävikin ilmastovaikutukset. Tutkimusten mukaan kaikesta kulutuksen aiheuttamasta ympäristökuormasta noin kolmannes syntyy ruoasta.

Esimerkiksi pelkästään kotitalouksissa roskiin heitetty ruoka Suomessa vastaa noin 100 000 keskivertohenkilöauton vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä. 
 

Hyödynnä valmiit materiaalit hävikkiviikon vietossa:

Vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen kotitalouksissa >> 

Reseptihaun avulla saat hyödynnettyä kaapista löytyvät jämä-raaka-aineet >>

Jaa hävikkivideoita >>   

Faktaa ja infografiikkaa hävikistä >>

Alueesi Hävikki-battleen osallistuvat koulut voit tarkistaa täältä >>

Hävikkiviikon kampanjamateriaalia >>