Hävikkiviikon ajankohtaisseminaarin esitykset

10.9. klo 9-11.30 järjestettävässä Hävikkiviikon ajankohtaisseminaarissa kuullaan viimeisintä tutkimustietoa ja käytännön esimerkkejä ruokahävikin mittaamisen ja vähentämisen keinoista Suomessa.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Elintarviketeollisuusliitto ry, Päivittäistavarakauppa ry, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK r.y., Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry, Luonnonvarakeskus (Luke), Maa- ja metsätalousministeriö, Kuluttaja-lehti ja Motiva.

Tilaisuuden esitykset:

01_Ruokahävikki yhteinen haasteemme – Anne Kalmari, kansanedustaja – 10.09.2019.pdf

02_Kansallisen elintarvikejätteen ja ruokahävikin seurantajärjestelmän rakentaminen Suomessa – Juha-Matti Katajajuuri, LUKE – 10.09.2019.pdf

03_Alkutuotanto – Irmeli Vinnikainen, Orastava Aurinko Oy – 10.09.2019.pdf

04_Satoennustetiedon hyötykäyttö kasvisten arvoketjussa – Marja Jallinoja, LUKE – 10.09.2019.pdf

05_Ruokahävikin pienentäminen elintarviketeollisuudessa – Eero Yliselä, Atria – 10.09.2019.pdf

06_Miten mitata ja vähentää ruokahävikkiä – Elintarviketeollisuuden näkemyksiä ja ratkaisuja – Anna Vainikainen, ETL – 10.09.2019.pdf

07_Hävikin hallinta K-ryhmässä – Timo Jäske, K-ryhmän päivittäistavarakauppa – 10.09.2019.pdf

09_Ruokapalvelut Tampere-talossa – Juhana Paturi, Tampere-talo – 10.09.2019.pdf

10_Ravintolapalvelut ResQ Club – Sauli Böhm, ResQ Club – 10.09.2019.pdf

11_Kuluttajat – Hävikki-Battle – Nuoret edelläkävijöinä – Elina Ovaskainen, Motiva Oy – 10.09.2019.pdf

Juhani Järvensivun esityksestä ei ole saatavilla esitysmateriaalia.

Tilaisuuden Youtube-videot:

Hävikkiviikon aamiaisseminaari – tilaisuuden avaus
 
Hävikkiviikon aamiaisseminaari – Anne Kalmari

Hävikkiviikon aamiaisseminaari – Juha Matti Katajajuuri

Hävikkiviikon aamiaisseminaari – Irmeli Vinnikainen
 
Hävikkiviikon aamiaisseminaari – Marja Jallinoja

Hävikkiviikon aamiaisseminaari – Eero Yliselä

Hävikkiviikon aamiaisseminaari – Anna Vainikainen

Hävikkiviikon aamiaisseminaari – Timo Jäske

Hävikkiviikon aamiaisseminaari – Juhani Järvensivu

Hävikkiviikon aamiaisseminaari – Juhana Paturi

Hävikkiviikon aamiaisseminaari – Sauli Böhm

Hävikkiviikon aamiaisseminaari – Elina Ovaskainen

Hävikkiviikon aamiaisseminaari – loppusanat

Ohjelma:
9.00   Tilaisuuden avaus

          kansanedustaja Anne Kalmari
9.15   Kansallisen elintarvikejätteen ja ruokahävikin seurantajärjestelmän rakentaminen Suomessa
          erikoistutkija Juha-Matti Katajajuuri, Luonnonvarakeskus
9.30   Miten mitata ja vähentää ruokahävikkiä käytännössä? – Case-esimerkkejä ruokaketjusta
 
Alkutuotanto
viljelijä Irmeli Vinnikainen, Orastava Aurinko Oy
tutkija Marja Jallinoja, Luonnonvarakeskus
 
Elintarviketeollisuus
energia- ja vastuullisuuspäällikkö Eero Yliselä, Atria Oyj
toimialapäällikkö Anna Vainikainen, Elintarviketeollisuusliitto ry
 
Kaupan ala
vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske, Kesko Oyj
toimitusjohtaja Juhani Järvensivu, Fiksu Ruoka
 
Ravintolapalvelut
keittiöpäällikkö Juhana Paturi, Tampere-talo / NoHo Partners Oyj
toimitusjohtaja Sauli Böhm, ResQ Club
 
Kuluttajat – Hävikki-Battle, nuoret edelläkävijöinä
asiantuntija Elina Ovaskainen, Motiva Oy
 
11.30   Tilaisuus päättyy