Näillä ruokimme roskista

Suomalaiset heittävät eniten pois vihanneksia, maitotuotteita ja kotona valmistettua ruokaa. Kotona valmistetun ruoan poisheittäminen on erityisen harmillista, koska sen suunnitteluun ja tekemiseen on kulunut rutkasti aikaa ja rahaa.

Maitotuotteita, joilla myös on suuri hiilijalanjälki, menee kotitalouksissa hukkaan jopa 20 miljoonaa kiloa. Tuoretta lihaa ja kalaa sekä noutoruokia päätyy roskapusseihin kumpaakin 11 miljoonaa kiloa vuodessa.

Vuosittain kotitalouksissa heitetään roskiin:  
Vihanneksia ja juureksia, sis. peruna 22 miljoonaa kiloa
Kotona valmistettua ruokaa 21 miljoona kiloa
Maitotuotteita 20 miljoonaa kiloa
Leipää 12 miljoonaa kiloa 
Lihaa, kalaa ja kananmunia  11 miljoonaa kiloa
Hampurilaisia, pizzoja 11 miljoonaa kiloa
Popcornia, sipsejä, makeisia, ym. 300 000 kiloa

Lähde: Foodspill-tutkimus, MTT