Näin vähennät hävikkiä kauppareissulla

  • Jotta et osta kaupasta turhaa ruokaa, kurkista jääkaappiin ennen kauppaan lähtöä ja tee ostoslista.
  • Reseptihaun avulla selvität nopeasti, mitä kaapista löytyvistä aineksista voisi tehdä. Reseptihakuun>>
  • Inventoi silloin tällöin myös pakastin ja käytä tuotteet ennen kuin ne ehtivät vanhentua. Kauppaan ei ehkä tarvitse lähteäkään.
  • Vältä kauppaan menoa nälkäisenä.
  • Suosi tarvittaessa pieniä pakkauskokoja. Yllättikö neuvo? Lue lisää täältä>>
  • Jos valmispakatut tuotteet ovat käyttötarkoitukseen liian suuria, voit pyytää palvelutiskiltä tarvitsemasi määrän lihaa ja kalaa.
  • Mikäli olet valmistamassa ruokaa saman päivän aikana, kannattaa hyödyntää tarjouslaputetut viimeistä käyttöpäivää lähestyvät tuotteet. Toki ruoan voi myös pakastaa ja näin saat sille lisää käyttöaikaa.  
  • Jos aiot käyttää tuotteen piakkoin, vältä niin sanottua tuoreimpien päiväysten hamstraamista. Kaupan hävikkiä vähentää, jos asiakkaat ostavat tuotteet tilausjärjestyksessä.
  • Ruoan hamstraus ennen pitkiä juhlapyhiä on turhaa. Kauppojen aukioloaikojen vapauduttua yhä useampi kauppa pitää ovensa auki myös pyhäpäivinä.  
  • Kesällä kätevin kauppakassi on kylmälaukku. Kylmässä säilytettävät tuotteet tulisi kuljettaa kotiin kylmässä, ettei kylmäketju katkea. Mökkireissulla kauppareissu on syytä tehdä vasta lähellä mökkiä, ei kotoa lähtiessä. Muutoin ruoka seisoo lämpimässä autossa liian pitkään ja mikrobit saavat otolliset kasvuolosuhteet.
  • Muista säätää jääkaappisi riittävän kylmäksi.