#pelastetaan ruoka

 

 

 

Ole mukana pelastamassa ruokaa, jottei se päädy hävikkiin! 

#Pelastetaanruoka -kampanja ja somekilpailu käynnistyy Hävikkiviikolla 10.9.2018 ja jatkuu 10.10. saakka.

Ruokaa voit pelastaa monella tapaa: laittamalla ruokaa edellispäivän tähteistä, hyödyntämällä satunnaisia kaapista löytyviä raaka-aineita ruoanlaitossa, tarkistamalla jääkaapin sisällön ennen kauppaan lähtöä, pakastamalla tähteitä tai säilyttämällä jämäruokia läpinäkyvissä astoissa, jottet unohda käyttää niitä. Konsteja on monia ja sinulla voi olla käytössä jokin mainio arkinen kikka, joka helpottaa ruokahuoltoa ja vähentää hävikkiä.

Osallistu ja voita hauskoja palkintoja! 

#Pelastetaanruoka -kilpailuun ja kampanjaan voit osallistua kahdella tavalla.

  1. Kuvaa tai kerro omasta hävikkiteosta Instragramissa #pelastetaanruoka tunnisteella, niin olet mukana hauskojen ja hyödyllisten Hävikki Survival Kit -pakettien arvonnassa jotka, sisältävät muun muassa Maku-lehden vuosikerran, lahjakortin Fiksuruoka.fi -verkkokauppaan sekä Heirolin, Eskimon ja Orthexin hävikkiä vähentäviä tuotepalkintoja. 
  2. #Pelastetaanruoka -somekilpailuun voit osallistua myös tykkäämällä tai jakamalla vinkkivideoitamme, jotka löydät Hävikkiviikosta alkaen Facebookista Saa syödä -sivulta.

#Pelastetaanruoka -somekilpailu päättyy 10.10. 2018 Ruoka-alan ammattilaisista koostuva raati valitsee kolme #pelastetaanruoka -kuvakilpailun voittajaa hävikkiteon kekseliäisyyden sekä kuvan visuaalisten ansioiden ja tunnelman perusteella. Lisäksi kaikkien kampanjavideoita facebookissa jakaneiden kesken arvotaan kolme Hävikki Survival Kit -palkintoa.

Tutustu #pelastetaanruoka -kilpailun sääntöihin >>

#Pelastetaanruoka -kampanjan mahdollistavat Maa- ja metsätalousministeriö, sekä kilpailuun palkintoja lahjoittaneet A-lehdet, Fiksuruoka.fi, Eskimo, Heirol ja Orthex. Suuret kiitokset tukijoille.