Ravintolat

 

Hävikistä hyvikiksi – Konsteja keittiöille ruokahävikin vähentämiseksi 
 

Lataa opas tästä >>

Luonnonvarakeskuksen, Maaseudun sivistysliiton ja Maahenki Oy:n opas  ravintoloiden ruokahävikin vähentämiseen.

 

Kannusta asiakkaitasi vähentämään lautashävikkiä

Voit painattaa ravintolasi käyttöön hävikin vähentämiseen kannustavan pöytäständin. Painotiedostoon voit lisätä ständin alareunaan oman yrityksesi logon. Painosta tulee pyytää ständiin nuuttaukset ja kiinnike. Painotiedosto sisältää 5 mm leikkausvarat.

Lataa painotiedosto:

Pöytäständi.pdf

 

Tutkimustietoa ravintoloiden ruokahävikistä

Luonnonvarakeskuksen verkkosivuilta löydät paljon tutkimustietoa ravintoloiden hävikistä. Sivuston kautta voit myös ilmoittautua mukaan Ravintolafoorumiin, joka on ravintoloiden ruokahävikin vähentämiseen keskittyvä verkosto.

 

Ruokapalvelualan hävikkityöpaja 10.9.2019 

Motiva järjesti Hävikkiviikolla työpajan, jossa pohdittiin syitä ruokahävikin syntyyn ja etsittiin keinoja sen vähentämiseen julkisen kuin yksityisen sektorin ruokapalveluissa. Työpajaan osallistui yli 40 ruokapalvelualan ammattilaista. Työpajan yhteenvetoon voit tutustua tästä >>