Hävikkifestarit

Lauantaina 16.9. 2017 klo 11-17 Teurastamolla

Helsingissä Teurastamon piha-alueella, Kellohallissa ja Flavour studiolla järjestettävät Ruokahävikki- ja kiertotalousfestarit tarjoavat yllätyksellisiä elämyksiä hävikkiruoasta ja kierrätysmateriaaleista. Ruoka-alan ammattilaisten ja muotoilijoiden avulla käytöstä poistetut materiaalit ja raaka-aineet saavat uuden elämän ja käyttötarkoituksen.

Kellohalliin katetaan useamman ruokalajin hävikkilounas yhteiseen pöytään lähes 300:lle ruokailijalle. Laurea-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat luovat kauppojen hävikkiraaka-aineista gastronomisia elämyksiä. Flavour studion puolella voit hakea vinkkejä hävikkiruoan valmistukseen ruokabloggareiden näytöskeittiöissä.

Teurastamon piha täyttyy  musiikista, kun ulkolavalle nousee The Hearing sekä Mir-0. B-Side Barin jatkoilla kokeellista elektromusiikkia tarjoilee Half A Map.

Teurastamon ulkolava:
Mir-0 / klo 14.00
The Hearing  / klo 15.30

Jatkot B-Side Baarissa kello 17-21
Half A Map / klo 19.00

Festareilla esitellään myös uusimmat palvelumuotoiluinnovaatiot ravintoloiden ja kauppojen ruokahävikin vähentämiseksi, jotka ilahduttavat kuluttajia edullisina take away -annoksina, naapuruston kesken jaettuna ruokana tai edullisina ruoka-ostoksina. Leikkimielisille on tarjolla lajittelukilpailu ja kierrätysaarteenetsintää.

Teurastamon piha-alueelle nousee myös kiertotalouden telttatehdas, jonka pajoissa pääset työstämään ylijäämämateriaaleista uusia tuotteita. Mukana mm. Betre, Remeo, JooSoap, Helsieni, Upcycling Design Center, Liiteri.net ja The Natural Step. Ulkolavalla on ohjelmaa koko päivän - musiikkia, keskusteluja ja kiinnostavia haastatteluja.

Tule syömään ja nauttimaan, tekemään ja ideoimaan Helsinkiä, jossa materiaali ei päädy jätteeksi vaan kiertää aina uudestaan käyttöön.

Hävikkilounaiden tuotto Itämerensuojelutyöhön

 
Hävikki menu – aikuiset 10 €, alle 10-vuotiaat maksutta.
Lounastarjoilu klo 11-30-15.00

Hävikkilounas maksetaan käteisellä.
Hävikkilounaan tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan John Nurmisen säätiölle Itämerensuojelutyöhön.

 

 

Bloggareiden näytöskeittiöt Flavour studiolla

Tule hakemaan Teurastamon Flavour studiolta bloggareiden vinkit tähteiden ja hävikkiraaka-aineiden hyödyntämiseen! Flavour studion näytöskeittiössä bloggarit valmistavat ihania annoksia kodin tyypillisistä ruokakomeroon unohtuvista raaka-aineista. Osallistujat pääsevät maistamaan lopuksi valmistettuja ruokia. Raaka-aineet ovat kaupan hävikkiä. Näytöskeittiöiden teemoina ovat leivän uusi elämä, happamasta makeaksi, hyvät jämät sekä väsähtänyt salaatti ja muita kasviskohtaloita.

Valitse ryhmä/teema, johon haluat varata paikan tai paikkoja
(maksimi 5 hlöä). Lomakkeella voit ilmoittautua useampaan ryhmään. Paikkoja yhdessä ryhmässä on 20 kpl.

 
 
Ruokahävikkifestareilla mukana:
FiksuRuoka, From Waste to Taste, HSY/Ilmastoinfo, HOK-Elanto, Kotitaloustieteen laitos, Kuluttajaliitto, Luonnonvarakeskus LUKE, Lunchie, NeighbourFood, Metropolin maa- ja kotitalousnaiset, Omenasieppari, ResQ Club, Ruokakesko, Vaasan & Vaasan, WeFood, Yhteinen pöytä