10.9.2015 tarjoillaan 6000 ilmaista lounasta

Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Kuopiossa tarjoillaan 10.9. yhteensä 6000 ilmaista lounasta, jotka on valmistettu kaupan ja tuottajien ylijäämäkasviksista.  Ruoan valmistavat useiden oppilaitosten kokki- ja restonomiopiskelijat eri puolilta Suomea. 

Tarjoilu käynnistyy:

Tempauksella halutaan kannustaa sekä kuluttajia että ruokasektorin toimijoita kiinnittämään huomiota ruoan tuhlaukseen
ja pohtimaan keinoja sen minimoimiseksi.
– Kutsumme kaupunkilaiset syömään rennosti yhdessä ja haastamme
samalla kaikki viettämään hävikitöntä päivää, kertoo tapahtuman koordinaattori Elina Ovaskainen Motivasta.

Yle Puhe tuottaa ohjelmaa tapahtumapaikalta Narinkkatorilta.

 

Tapahtuman järjestäjät ja yhteistyökumppanit:

Motiva Oy, Lounais-Suomen Jätehuolto, Ekokumppanit Oy, Savonia-ammattikorkeakoulu Laurea-ammattikorkeakoulu, Raision ammattioppilaitos, Hok-Elanto, Kauppapuutarhaliitto, MTK ry, Satotukku, Vihannes Vinnikainen Oy, Mäkisen vihannestila, Fazer Food Services, Eskimo Finland, Unilever, Yle Puhe, Kuluttajaliitto, Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY), Pohjois-Savon Martat, Kuopion 4H-yhdistys, Jätekukko Oy, K- Citymarket Kolmisoppi, FamiFarm Oy, Tuoreverkko Oy, Kuopion vesi, Nutrifilia, Maa- ja metsätalousministeriö.
 

Tapahtuma Facebookissa >>