AITO-ateriakassi

Aito-ateriakassi kokeilu toteutettiin syksyllä 2015 - talvella 2016.

Kuluttajina punnitsemme kaupassa ruokavalintoja useista eri näkökulmista. Yhtä aikaa haluaisimme ostaa terveellistä, vastuullista ja edullista ruokaa. Yhtälö voi tuntua hankalalta ja käytännössä ruokakoriin päätyykin usein rutiinilla samoja tuttuja elintarvikkeita.

AITO-ateriakassi syntyi halusta tehdä ympäristöystävällisestä ja terveellisistä syömisestä mahdollisimman helppoa. Valmis kaupasta mukaan otettava kassi sisälsi raaka-aineet ja reseptit maukkaisiin ja helppoihin arkiruokiin kahdelle ja neljälle hengelle.

Näin ympäristö ja terveellisyys huomioitiin

AITO-kassi syntyi Motivan, Sydänmerkin ja Ruokakeskon yhteistyönä. Motivan ympäristöasiantuntijat kävivät läpi ympäristönäkökulmasta isot, merkittävät ruoan ympäristökuormitukseen vaikuttavat tekijät ja ne mielessä pitäen suunniteltiin AITO-kassin ruoat. Kotitalousopettajamme Elina viilasi reseptejä mahdollisimman maistuviksi.

Sydänmerkin ravitsemusasiantuntijat kehittivät reseptejä edelleen terveysnäkökulmasta niin, että ne saivat Sydänmerkin.

Täältä löydät perustelumme, miksi olemme tehneet aterioista sellaisia kuin ne ovat ja esimerkkejä kassin annoksista >>

Samalla syntyi muillakin tavoin kuluttajaa palveleva konsepti. Valmis ateriakassi nopeuttaa kauppareissuja ja ruoan verkkotilaamista, auttaa rikkomaan ruoanlaittorutiineja ja vähentää ruokahävikin määrää, koska kassi sisältää vain tarvittavan määrän aineksia. Ateriakasseja myytiin kokeilun ajan K-ryhmän myymälöissä ja Kauppahalli24.fi verkkoruokakaupassa.

 


 


 

 

Image: