Köyhät ritarit uunissa ja raparperihilloke
Valmistusohje
8 pullaviipaletta tai vaaleaa leipäpalaa
50 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl sokeria
Hilloke
4-6 raparperin vartta
0,5 l vettä
0,5 dl sokeria
Tarjoiluun
2 dl kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- Valmista ensin hilloke. Leikkaa raparperin varret 10 cm:n paloiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ja lisää liemeen pilkotut raparperit. Hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehmenneet.
- Siivilöi raparperit ja ota liemi talteen. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa köyhät ritarit.
- Sulata voi ja käytä puolet siitä uunivuoan voiteluun.
- Sekoita keskenään maito, kananmunat, kaneli ja ripaus suolaa. Kasta pullaviipaleet muna-maitoseokseen ja lado ne uunivuokaan. Valuta päälle loput sulatetusta voista ja ripottele pinnalle sokeria.
- Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja tarjoile ritarit vaahdon sekä raparperihillokkeen kera. Viimeistele raparperiliemellä ja kanelilla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
0.763 mg
Kalsium
108.505 mg
Natrium
146.612 mg
Kuitu, kokonais-
2.152 g
Sokerit
24.577 g
Hiilihydraatti erotuksena
36.154 g
Proteiini
6.148 g
Rasvahapot tyydyttyneet
10.729 g
Rasva
17.949 g
Energia
345