Näin AITO-kassin ateriat suunniteltiin

Halusimme kehittää AITO-kassin annoksista helppoja ja maistuvia ruokia, jotka olisivat mahdollisimman ympäristöystävällisiä ja terveellisiä.  Ruokahävikkiä minimoidaksemme pyrimme siihen, että kassi sisältää vain tarvittavan määrän aineksia – ei mitään ylimääräistä. Kaikki reseptit ovat saaneet Sydänmerkin osoituksena terveellisestä kokonaisuudesta.

Periaatteemme olivat nämä:

  • Paljon kasviksia ja kasviruokavaihtoehtoja
  • Naudanlihan sijaan liharuokina possua tai kanaa
  • Suosimme kotimaisia elintarvikkeita ja sesongin kasviksia
  • Riisin tilalla käytimme maukkaita kotimaisia viljoja, jotka ovat täysjyvää ja sisältävät runsaasti kuitua
  • Makua yrteistä suuren suolan määrän sijaan
  • Ruoissa on pyritty vähentämään kovan rasvan lähteitä kuten rasvaisia liha- ja maitotuotteita. Rasvaiset maitotuotteet kuten kermat ja creme fraichet korvattiin kaurapohjaisilla tuotteilla, koska ne sisältävät hyvälaatuista rasvaa ja niiden ympäristövaikutukset ovat perinteisiä tuotteita pienemmät

     

Näitä olisimme myös halunneet käyttää:

AITO-kassin kokeiluvaiheessa seuraavien raaka-aineiden käyttö ei säilytyslämpötilojen tai epävarman saatavuuden takia ollut mahdollista.

  • Kotimaiset tuoreet kalat - haasteena säilytyslämpötila
  • Kotimaiset metsäsienet – epävarma saatavuus kaupoissa
  • Riista ja kotimaiset tuoreet marjat – epävarma saatavuus kaupoissa
  • Osa mainioista tuotteista ei soveltunut käyttöön väärän pakkauskoon vuoksi

Toivottavasti pääsemme jatkossa kehittelemään annoksia näidenkin raaka-aineiden ympärille.

Image: