Suomalaiset heittävät eniten pois vihanneksia, maitotuotteita ja kotona valmistettua ruokaa. Kotona valmistetun ruoan poisheittäminen on erityisen harmillista, koska sen suunnitteluun ja tekemiseen on kulunut rutkasti aikaa ja rahaa.
Maitotuotteita, joilla myös on suuri hiilijalanjälki, menee kotitalouksissa hukkaan jopa 20 miljoonaa kiloa. Tuoretta lihaa ja kalaa sekä noutoruokia päätyy roskapusseihin kumpaakin 11 miljoonaa kiloa vuodessa.
Vuosittain kotitalouksissa heitetään roskiin: | |
---|---|
Vihanneksia ja juureksia, sis. peruna | 22 miljoonaa kiloa |
Kotona valmistettua ruokaa | 21 miljoona kiloa |
Maitotuotteita | 20 miljoonaa kiloa |
Leipää | 12 miljoonaa kiloa |
Lihaa, kalaa ja kananmunia | 11 miljoonaa kiloa |
Hampurilaisia, pizzoja | 11 miljoonaa kiloa |
Popcornia, sipsejä, makeisia, ym. | 300 000 kiloa |
Lähde: Foodspill-tutkimus, MTT