Kala-kasvisvuoka
Valmistusohje
1 kesäkurpitsa 1 paprika 5 perunaa 500 g kalaa fileenä, esim. kirjolohta 2 rkl öljyä 0,5 sitruunan mehu pippuria 0,5 tl suolaa 100 g kevyttuorejuustoa
- 1.Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Jos syöjänä on alle 1-vuotias, voit jakaa pellin leivinpaperilla kahteen osaan.
- 2.Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise paprika ja poista siemenet. Pilko perunat ohuiksi siivuiksi ja kasvikset reilunkokoisiksi suupaloiksi.
- 3.Levitä ainekset pellille. Pirskota kasvisten päälle öljyä ja sitruunamehua ja ripottele mustapippuria ja puolet suolasta.
- 4.Paista kasviksia 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista.
- 5.Poista nahka ja ruodot kalasta, pilko se paloiksi ja aseta palat vuokaan.
- 6.Pirskota kalan päälle hieman sitruunanmehua ja suolaa.
- 7.Lisää vuokaan pieniä nokareita tuorejuustoa. Alle vuoden ikäisen annoksesta tuorejuusto jätetään pois.
- 8.Paista 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kala ja perunat ovat kypsiä.
- 9.Tarjoa salaatin kanssa. Vauvan annoksen voi tarvittaessa soseuttaa tai tarjoilla sormiruokana.
Vinkki! Tähän ruokaan sopivat myös kypsät tähdeperunat. Kokonaispaistoajaksi riittää silloin 15 min + 10 min tai kunnes kala on kypsää.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta
1.321 mg
Kalsium
202.794 mg
Natrium
436.012 mg
Kuitu, kokonais-
1.920 g
Sokerit
3.541 g
Hiilihydraatti erotuksena
17.817 g
Proteiini
25.013 g
Rasvahapot tyydyttyneet
4.850 g
Rasva
24.379 g
Energia
382