#pelastetaan ruoka

 

 

 

#Pelastetaanruoka Instagram-kilpailun voitto ratkesi

#pelastetaanruoka kuvakilpailuun lähetettiin kilpailuajan puitteissa kaikkiaan 138 kuvaa erilaisista hävikkiteoista ja ruoista, joiden valmistuksessa oli hyödynnetty mitä erilaisimpia hävikkiraaka-aineita. Kilpailun raati, johon kuuluivat Satu Koivisto Maku-lehdestä, Hanna Karojärvi Orthexgroupilta, Linda Mustakari Fredman Goupilta, Juhani Järvensivu Fiksuruoka.fi:stä antoivat eniten pisteitä  Minna Värtön, Jenni Koivisto-Kymäläisen ja Suvi Siipolan postaamille kuville. Suvi ja Minna olivat hyödyntäneet luovasti kaapista löytyneitä kasviksia herkullisten tomaatti-linssi-kesäkurpitsavuoan ja vegaanisen quichen valmistuksessa. Kolmannessa palkittavassa kuvassa oli puolestaan hyödynnetty aamiaispuuron jämät tuoreiden sämpylöiden valmistuksessa. Voittajat saavat palkinnoksi Hävikki-survival kit -paketit, jotka sisältävät jotka, sisältävät Maku-lehden vuosikerran, lahjakortin Fiksuruoka.fi -verkkokauppaan sekä Heirolin, Eskimon ja Orthexin hävikkiä vähentäviä tuotepalkintoja.  

Lisäksi arvottiin kolme Hävikki Survival Kit -palkintoa somekilpailuun osallistuneiden eli hävikkivideoistamme tykänneiden ja niitä jakaneiden kesken.  Arpaonni suosi Sanna Kylmästä, Noora Prusilaa ja Pirjo Rosvallia. Otamme voittajiin yhteyttä henkilökohtaisesti. Onnea kisassa menestyneille ja kiitokset kaikille aktiivisuudesta somessa tärkeän asian parissa.

 

Ole mukana pelastamassa ruokaa, jottei se päädy hävikkiin! 

#Pelastetaanruoka -kampanja ja somekilpailu käynnistyy Hävikkiviikolla 10.9.2018 ja jatkuu 10.10. saakka.

Ruokaa voit pelastaa monella tapaa: laittamalla ruokaa edellispäivän tähteistä, hyödyntämällä satunnaisia kaapista löytyviä raaka-aineita ruoanlaitossa, tarkistamalla jääkaapin sisällön ennen kauppaan lähtöä, pakastamalla tähteitä tai säilyttämällä jämäruokia läpinäkyvissä astoissa, jottet unohda käyttää niitä. Konsteja on monia ja sinulla voi olla käytössä jokin mainio arkinen kikka, joka helpottaa ruokahuoltoa ja vähentää hävikkiä.

Osallistu ja voita hauskoja palkintoja! 

#Pelastetaanruoka -kilpailuun ja kampanjaan voit osallistua kahdella tavalla.

  1. Kuvaa tai kerro omasta hävikkiteosta Instragramissa #pelastetaanruoka tunnisteella, niin olet mukana hauskojen ja hyödyllisten Hävikki Survival Kit -pakettien arvonnassa jotka, sisältävät muun muassa Maku-lehden vuosikerran, lahjakortin Fiksuruoka.fi -verkkokauppaan sekä Heirolin, Eskimon ja Orthexin hävikkiä vähentäviä tuotepalkintoja. 
  2. #Pelastetaanruoka -somekilpailuun voit osallistua myös tykkäämällä tai jakamalla vinkkivideoitamme, jotka löydät Hävikkiviikosta alkaen Facebookista Saa syödä -sivulta.

#Pelastetaanruoka -somekilpailu päättyy 10.10. 2018 Ruoka-alan ammattilaisista koostuva raati valitsee kolme #pelastetaanruoka -kuvakilpailun voittajaa hävikkiteon kekseliäisyyden sekä kuvan visuaalisten ansioiden ja tunnelman perusteella. Lisäksi kaikkien kampanjavideoita facebookissa jakaneiden kesken arvotaan kolme Hävikki Survival Kit -palkintoa.

Tutustu #pelastetaanruoka -kilpailun sääntöihin >>

#Pelastetaanruoka -kampanjan mahdollistavat Maa- ja metsätalousministeriö, sekä kilpailuun palkintoja lahjoittaneet A-lehdet, Fiksuruoka.fi, Eskimo, Heirol ja Orthex. Suuret kiitokset tukijoille.