Ruokaketjun hävikkiwebinaari 2020

Aika: Keskiviikko 9.9.2020 klo 9.00–12.15

Paikka: Suora livestream Ässäkeskuksesta

 
Mitä uusia ideoita, toimia ja työkaluja ruokahävikin vähentämiseksi on kehitetty? Miten hävikin puolittamistavoite etenee? Miten elintarvikeketjun eri toimijat voisivat tukea kotitalouksia hävikin vähentämisessä?
Koko ruokaketjun yhteinen vuotuinen hävikkiwebinaari vastaa muun muassa näihin kysymyksiin ja kokoaa alan toimijat Hävikkiviikolla yhteen jakamaan parhaat oivallukset koko ketjun hyödyksi. Hävikkiwebinaari lähetetään suorana livestriiminä Ässäkeskuksesta. Tervetuloa mukaan!
 
Webinaarin järjestävät yhteistyössä Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto, Elintarviketeollisuusliitto, Päivittäistavarakauppa ry, Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara ry, Suomen pakkausyhdistys, maa- ja metsätalousministeriö sekä Motiva.    

 

Ilmoittaudu mukaan 4.9. mennessä 

Ilmoittaudu tästä linkistä >>
Ilmoittautuneille lähetetään tapahtuman livestream linkki. 
 

Ohjelma

 
9.00    Tervetuloa
           Senja Forsman, vastuullisuuspäällikkö, S-ryhmä

YHTEISTYÖLLÄ KOHTI HÄVIKIN PUOLITTAMISTA

9.05    Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus – satoja hävikkitekoja, yhteistyötä ja mitattuja tuloksia
           Anna Vainikainen, johtava asiantuntija, Elintarviketeollisuusliitto ry
           Tiia Merenheimo, asiantuntija, Motiva Oy
           
           Ruokahävikkitiekartan keihäänkärjet 
           Hanna Hartikainen, tutkija, Luonnonvarakeskus

UUSIA INNOVAATIOITA HÄVIKIN VÄHENTÄMISEEN

 
9.50     Kotitalouksien hävikkihaaste – Miten elintarvikeketju voisi tukea kuluttajaa hävikin vähentämisessä? – palvelumuotoilun opinnäytetyö
            Hannele Kiivuori, YAMK-tradenomiopiskelija, Laurea-ammattikorkeakoulu  

            Ravintolahävikin vähentäminen
            Tuomo Keskinen, ryhmäpäällikkö, Mara ketjuohjaus, SOK
   
            Kaupan rooli hävikin hallinnassa 
            Maija Järvinen, vastuullisuuspäällikkö, Lidl

10.50   Tauko

11.05   Elintarvikepakkausten merkitys hävikin hallinnassa
            Antro Säilä, toimitusjohtaja, Suomen Pakkausyhdistys ry

            Elintarviketeollisuuden hävikki
            Jarno Hämäläinen, logistiikkajohtaja, Fazer leipomot

            Alkutuotannon hävikin torjunta 
            Max Schulman, vilja-asiantuntija, MTK  

            Loppusanat  

12.15   Tilaisuus päättyy

 
Lisätietoja:
Nina Alsi
nina.alsi@motiva.fi