Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Kuopiossa tarjoillaan 10.9. yhteensä 6000 ilmaista lounasta, jotka on valmistettu kaupan ja tuottajien ylijäämäkasviksista. Ruoan valmistavat useiden oppilaitosten kokki- ja restonomiopiskelijat eri puolilta Suomea.
Tarjoilu käynnistyy:
- Helsingissä Kampin Narinkkatorilla klo 10.30
- Turussa Kauppatorilla klo 11.00
- Tampereen Keskustorilla klo 11.00 >>
- Kuopion vierasvenesatamassa (KallaMarinan kesämakasiini) klo 11.00
Tempauksella halutaan kannustaa sekä kuluttajia että ruokasektorin toimijoita kiinnittämään huomiota ruoan tuhlaukseen
ja pohtimaan keinoja sen minimoimiseksi.
– Kutsumme kaupunkilaiset syömään rennosti yhdessä ja haastamme
samalla kaikki viettämään hävikitöntä päivää, kertoo tapahtuman koordinaattori Elina Ovaskainen Motivasta.
Yle Puhe tuottaa ohjelmaa tapahtumapaikalta Narinkkatorilta.
Tapahtuman järjestäjät ja yhteistyökumppanit:
Motiva Oy, Lounais-Suomen Jätehuolto, Ekokumppanit Oy, Savonia-ammattikorkeakoulu Laurea-ammattikorkeakoulu, Raision ammattioppilaitos, Hok-Elanto, Kauppapuutarhaliitto, MTK ry, Satotukku, Vihannes Vinnikainen Oy, Mäkisen vihannestila, Fazer Food Services, Eskimo Finland, Unilever, Yle Puhe, Kuluttajaliitto, Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY), Pohjois-Savon Martat, Kuopion 4H-yhdistys, Jätekukko Oy, K- Citymarket Kolmisoppi, FamiFarm Oy, Tuoreverkko Oy, Kuopion vesi, Nutrifilia, Maa- ja metsätalousministeriö.
Tapahtuma Facebookissa >>
