Banaanileipä

Valmistusohje
Raaka-aineet:
125 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
5 dl vehnäjauhoja
3 isoa ylikypsää banaania
pieni kupillinen manteleita tai pähkinöitä rouhittuna
 
 
Ohje:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Soseuta banaanit haarukalla ja lisää sose taikinaan, lisää myös rouhitut pähkinät tai mantelit. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan.
Paista 160-asteisessa uunissa reilu tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, banaanileipä on kypsä. Muutoin, jatka hieman paistoaikaa. Jäähdytä hyvin ennen kumoamista.
 
Vinkki: Tarjoa makeaa banaanileipää aamiaisella tai välipalaksi maustamattoman tuorejuuston kera.