Hedelmäpaistos ylikypsistä hedelmistä

Valmistusohje

Raaka-aineet:
n. 600 g ylikypsiä hedelmiä (esim. omenia, päärynää, ananasta, banaania tms.)
2,5 dl sokeria
kahvikupillinen murennettua kuivahtanutta vaaleaa leipää
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mysliä
1 tl kardemummaa
120 g voita tai margariinia

 

Ohje:
Kuori ja paloittele hedelmät. Sekoita kulhossa hedelmien joukkoon 1 dl sokeria. Sekoita omassa astiassaan loppu sokeri (0,5 dl), leipämurut, vehnäjauhot, mysli sekä kardemumma. Nypi seokseen voi niin, että se muuttuu murumaiseksi. Kaada hedelmäpalat kevyesti voideltuun vuokaan ja ripottele päälle muruseos.
Paista 180-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Tarjoile vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

 

Vinkki: Voit valmistaa paistoksen myös sulaneista pakastemarjoista.