Italialainen fenkolisalaatti

Valmistusohje
1 annos peruskastiketta (ohje alla) 1 rkl jyväsinappia 1 fenkoli 1 sydän- tai romanescosalaatti n. 300 g punakaalia 2 veriappelsiinia tai appelsiinia 1 dl oliiveja n. 70 g ilmakuivattua kinkkua 2-3 siivua leipää kuutioituna Peruskastike ½ dl sitruunan mehua tai viinietikkaa ½ dl oliiviöljyä 2 tl sokeria tai hunajaa ½-1 tl suolaa + mustapippuria myllystä
  1. Tee salaattikulhon pohjalle peruskastike. Lisää joukkoon jyväsinappi.
  2. Huuhtele ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi fenkoli, sydän- tai romanescosalaatti sekä punakaali ja laita kulhoon.
  3. Kuori ja paloittele tai siivuta veriappelsiinit ja lisää kulhoon.
  4. Kääntele kastike salaatin sekaan. Lisää päälle vielä oliivit, kinkku sekä leipäkuutiot.
Vinkki: Tähän salaattiin sopivat edellisen päivän perunat kuutioituna. Lisää ne salaatin ensimmäisenä, niin ne saavat reilusti kastiketta pintaan.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta 2.870 mg
Kalsium 180.398 mg
Natrium 1410.962 mg
Kuitu, kokonais- 7.987 g
Sokerit 17.194 g
Hiilihydraatti erotuksena 34.081 g
Proteiini 10.998 g
Rasvahapot tyydyttyneet 2.630 g
Rasva 17.219 g
Energia
314