Kala-kasvisvuoka

Valmistusohje
1 kesäkurpitsa 1 paprika 5 perunaa 500 g kalaa fileenä, esim. kirjolohta 2 rkl öljyä 0,5 sitruunan mehu pippuria 0,5 tl suolaa 100 g kevyttuorejuustoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Jos syöjänä on alle 1-vuotias, voit jakaa pellin leivinpaperilla kahteen osaan.
  2. Huuhtele kesäkurpitsa ja paprika. Halkaise paprika ja poista siemenet. Pilko perunat ohuiksi siivuiksi ja kasvikset reilunkokoisiksi suupaloiksi.
  3. Levitä ainekset pellille. Pirskota kasvisten päälle öljyä ja sitruunamehua ja ripottele mustapippuria ja puolet suolasta.
  4. Paista kasviksia 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nosta vuoka uunista.
  5. Poista nahka ja ruodot kalasta, pilko se paloiksi ja aseta palat vuokaan.
  6. Pirskota kalan päälle hieman sitruunanmehua ja suolaa.
  7. Lisää vuokaan pieniä nokareita tuorejuustoa. Alle vuoden ikäisen annoksesta tuorejuusto jätetään pois.
  8. Paista 200 asteessa vielä 10–15 minuuttia, kunnes kala ja perunat ovat kypsiä.
  9. Tarjoa salaatin kanssa. Vauvan annoksen voi tarvittaessa soseuttaa tai tarjoilla sormiruokana.
Vinkki! Tähän ruokaan sopivat myös kypsät tähdeperunat. Kokonaispaistoajaksi riittää silloin 15 min + 10 min tai kunnes kala on kypsää.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta 1.321 mg
Kalsium 202.794 mg
Natrium 436.012 mg
Kuitu, kokonais- 1.920 g
Sokerit 3.541 g
Hiilihydraatti erotuksena 17.817 g
Proteiini 25.013 g
Rasvahapot tyydyttyneet 4.850 g
Rasva 24.379 g
Energia
382