Keltainen siskonmakkarakeitto
Valmistusohje
              ½ kg porkkanoita
pala lanttua
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 rkl currya
½ tl kurkumaa
½ tl mustapippuria
1 l vettä
1-2 kanaliemikuutiota
laakerinlehti
200 g sulatejuustoa
400-500 g siskonmakkaroita
persiljaa
- Raasta juurekset ja hienonna sipulit.
 - Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja lisää siihen curry ja kurkuma.
 - Lisää kasvisraasteet ja sekoittele hetki. Lisää neste, liemikuutio ja loput mausteet.
 - Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.
 - Lisää sulatejuusto pieninä nokareina ja anna sulaa.
 - Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella, jos haluat sosekeittoa.
 - Puserra siskonmakkarat keittoon pieninä pyöryköinä ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
 - Tarkista keiton maku ja lisää hienonnettu persilja.
 
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
              
                  Rauta
                  1.871 mg
                
                                
                  Kalsium
                  270.264 mg
                
                                
                  Natrium
                  2859.878 mg
                
                                
                  Kuitu, kokonais-
                  3.550 g
                
                                
                  Sokerit
                  8.365 g
                
                                
                  Hiilihydraatti erotuksena
                  16.126 g
                
                                
                  Proteiini
                  15.924 g
                
                                
                  Rasvahapot tyydyttyneet
                  11.702 g
                
                                
                  Rasva
                  29.857 g
                
                              Energia
                  379
                  
                