Kolmen viikon salaatti

Valmistusohje

Kolmen viikon salaattiin voit valita ainekset sen mukaan, mitä  kaapissa tai lähikaupassa sattuu olemaan saatavilla, eikä ohjetta tarvitse noudattaa kirjaimellisesti.

Etikkasokeriliemi auttaa salaattia säilymään jopa 3 viikkoa. Kolmen viikon salaatin avulla saat myös varmistettua riittävän kasvisten saannin helposti, herkullisesti ja edullisesti! Tähän salaattiin saat upotettua jääkaapista löytyvät kasvikset ja vältettyä turhan kasvishävikin! Muista kuitenkin käyttää vain ensiluokkaisia raaka-aineita, jotta salaatti säilyy pitkään. 

Salaatti on erinomainen lisuke grilliruoille ja muille kesäherkuille kuten savustetulle kalalle! 

Tämä salaatti on myös majoneesipohjaisia salaatteja turvallisempi vaihtoehto kesähelteillä tarjottavaksi.  

 

8 annosta

Ainekset:

noin 2 kg erilaisia kasviksia esimerkiksi 
valko- ja punakaalia 
sipuleita 
juureksia
fenkolia
retiisejä
kukkakaalia ja parsakaalia

Liemi

1½ dl väkiviinaetikkaa
½ dl sokeria
1 dl hyvää ruokaöljyä
2 tl suolaa
mausteita oman maun mukaan (fenkolinsiemeniä, pippuria, chiliä, valkosipulia ja yrttejä)

Valmistus:

  • Raasta kaikki ainekset karkeaksi raasteeksi. Voit myös leikata kasvikset mandoliinilla tai monitoimikoneella, jotta suikaleista tulee oikein ohuita.
  • Lisää kaikki liemen ainekset kattilaan ja keitä kiehuvaksi. Anna liemen kiehua, kunnes sokeri ja suola sulaa. Tarkista maku. 
  • Laita kasvissuikaleet ja kuuma liemi vuorotellen isoon kannelliseen lasipurkkiin ja painele tiiviiksi. Varmista, että kaikki kasvikset peittyvät liemeen.
  • Sulje purkki, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin. 

Salaatti on parhaimmillaan muutamien päivien päästä. Salaatti säilyy 2–3 viikkoa jääkaapissa, kunhan käyttää puhtaita ottimia aina salaattia ottaessaan ja purkitus tehdään puhtaaseen desinfioituun purkkiin.