Köyhät ritarit uunissa ja raparperihilloke

Valmistusohje

8 pullaviipaletta tai vaaleaa leipäpalaa 50 g voita tai margariinia 2 dl maitoa 2 kananmunaa 1 tl kanelia ripaus suolaa 3 rkl sokeria Hilloke 4-6 raparperin vartta 0,5 l vettä 0,5 dl sokeria Tarjoiluun 2 dl kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

  1. Valmista ensin hilloke. Leikkaa raparperin varret 10 cm:n paloiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ja lisää liemeen pilkotut raparperit. Hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehmenneet.
  2. Siivilöi raparperit ja ota liemi talteen. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa köyhät ritarit.
  3. Sulata voi ja käytä puolet siitä uunivuoan voiteluun.
  4. Sekoita keskenään maito, kananmunat, kaneli ja ripaus suolaa. Kasta pullaviipaleet muna-maitoseokseen ja lado ne uunivuokaan. Valuta päälle loput sulatetusta voista ja ripottele pinnalle sokeria.
  5. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja tarjoile ritarit vaahdon sekä raparperihillokkeen kera. Viimeistele raparperiliemellä ja kanelilla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta 0.763 mg
Kalsium 108.505 mg
Natrium 146.612 mg
Kuitu, kokonais- 2.152 g
Sokerit 24.577 g
Hiilihydraatti erotuksena 36.154 g
Proteiini 6.148 g
Rasvahapot tyydyttyneet 10.729 g
Rasva 17.949 g
Energia
345