Lämmin lohi-fetasalaatti

Valmistusohje
n. 600-700 g ruodotonta kirjolohi- tai lohifileetä 1 tl suolaa 2 fenkolia 3 omenaa 3 dl pähkinäsekoitusta 3 rkl öljyä ½ tl chilirouhetta mustapippuria myllystä 150 g fetaa ½ sitruunan mehu n. 100g babypinaattia 1 dl silputtua persiljaa Lisäksi leipää
  1. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pyyhi kala ja aseta pellille. Mausta suolalla.
  2. Huuhtele ja suikaloi fenkolit sekä omenat ja lisää pellille lohen ympärille. Rouhi pähkinät terävällä veitsellä.
  3. Lisää kasvisten päälle pähkinät, öljy sekä chilirouhe ja kääntele siten, että öljyä sekoittuu omenoiden ja fenkolien joukkoon. Rouhi vielä mustapippuria koko pellin päälle.
  4. Paista 200 asteessa 10 minuuttia, nosta pelti uunista ja murusta kasvisten päälle feta.
  5. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.
  6. Mausta sitruunan mehulla ja levitä päälle vielä babypinaatti ja silputtu persilja.
  7. Tarjoile leivän kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta 2.860 mg
Kalsium 385.998 mg
Natrium 724.378 mg
Kuitu, kokonais- 5.707 g
Sokerit 9.623 g
Hiilihydraatti erotuksena 26.866 g
Proteiini 29.016 g
Rasvahapot tyydyttyneet 7.417 g
Rasva 44.524 g
Energia
573