Linssipihvit

Valmistusohje
2 dl punaisia linssejä 5 dl vettä 2 porkkanaa 0,5 pieni kesäkurpitsa 2 rkl rypsiöljyä 2 tl paprikajauhetta 1 rkl tomaattisosetta 2 rkl vehnäjauhoja 1 kananmuna 0,75 tl suolaa
  1. Huuhtele linssit siivilässä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi viidessä desissä vettä. Valuta linssit.
  2. Kuori porkkanat. Huuhtele kesäkurpitsa ja poista kannat. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää raasteet ja jatka kuullottamista. Lisää lopuksi tomaattisose.
  4. Sekoita hieman jäähtynyt raasteseos, linssisose, vehnäjauho, kananmuna ja suola keskenään tasaiseksi massaksi. Anna seoksen vetäytyä muutama minuutti.
  5. Lusikoi ja muotoile massasta leivinpaperilla vuoratulle pellille pieniä pihvejä tai pyöryköitä.
  6. Paista uunissa 200 asteessa 20–25 min. Tarjoa esim. tsatsikin ja juuressoseen kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta 3.774 mg
Kalsium 45.856 mg
Natrium 496.685 mg
Kuitu, kokonais- 3.334 g
Sokerit 3.223 g
Hiilihydraatti erotuksena 33.650 g
Proteiini 12.534 g
Rasvahapot tyydyttyneet 0.838 g
Rasva 9.236 g
Energia
241