Peltipyttis

Valmistusohje
n. 500 g perunoita (yleis- tai varhais-) 1 pieni lanttu 1 rkl öljyä ½ tl suolaa ½ tl mustapippuria 1 punasipuli 2 (n. 200 g) makkaraa (liha tai vege) 1 pieni kesäkurpitsa ½ rs kirsikkatomaatteja 3-4 kananmunaa ½ ruukku persiljaa Lisäksi esim. sinappia, ketsuppia, majoneesia tai turkkilaista jogurttia.
  1. Pese ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Kuori lanttu ja leikkaa myös pieniksi kuutioiksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, lisää perunat ja lantut. Valuta päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele.
  2. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.
  3. Kuutioi sillä välin punasipuli, makkarat ja kesäkurpitsa. Lisää pellille, kääntele ja ja jatka kypsentämistä 15 minuuttia. Halkaise kirsikkatomaatit. Ota pelti uunista, lisää tomaatit ja kääntele.
  4. Tee pyttipannuun muutama kolo ja riko koloihin varovasti kananmunat. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
  5. Viimeistele peltipyttis hienonnetulla persiljalla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Rauta 4.540 mg
Kalsium 171.684 mg
Natrium 654.840 mg
Kuitu, kokonais- 8.242 g
Sokerit 14.342 g
Hiilihydraatti erotuksena 49.263 g
Proteiini 17.771 g
Rasvahapot tyydyttyneet 1.786 g
Rasva 16.426 g
Energia
368