Perunasalaatti rippeistä

Valmistusohje

Neljälle

Ainekset:
500 g keitettyjä perunoita
500 g jääkaapista löytyviä kasviksia ja vihanneksia
(esim. kurkkua, tomaattia, sipulia, paprikaa, vihreitä papuja)
kupillinen oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja tai
hillosipuleita
200 g kypsää kalaa, lihaa tai broileria
pari keitettyä kananmunaa

Kastike:
1 dl aurinkokuivattujen tomaattien tai fetajuuston (salaattijuuston) marinointiöljyä tai ruokaöljyä *
3 rkl balsamicoa tai omenaviinietikkaa
2-3 tl sinappia
1 rkl hunajaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
ripaus suolaa
1-2 tl kuivattuja yrttejä maun mukaan

Ohje:
Viipaloi ja paloittele perunat sekä muut kasvikset. Sekoita ne kulhossa ja lisää joukkoon oliivit sekä kala tai liha.
Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja kaada kastike salaattiainesten päälle. Nostele kastike hyvin ainesten joukkoon ja viimeistele salaatti kananmunalohkoilla.
Anna makujen tekeytyä muutama minuutti ja tarjoile.