Riperitarit

Valmistusohje

Raaka-aineet:
8 viipaletta vaaleaa kuivaa leipää tai pullapitkoa
2 kananmunaa
3 dl maitoa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 rkl voita tai margariinia

Tarjoiluun:
vadelmahilloa
kermavaahtoa
manteleita tai pähkinöitä lastuina tai rouheena

Ohje:
Sekoita kulhossa kananmunat, maito, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli.
Kuumenna voi paistinpannulla. Kääntele leipä- tai pullaviipaleet muna-maitoseoksessa ja nosta suoraan kuumalle pannulle.
Paista viipaleet kauniin kullan ruskeiksi molemmin puolin. Nosta neljä viipaletta lautasille tai vadille. Lusikoi päälle vadelmahilloa sekä kermavaahtoa.
Ripottele pinnalle mantelilastuja ja nosta päälle toinen leipä- tai pullaviipale.