Uunifetapasta

Valmistusohje

Tässä superhelppo ruoka,  johon voit käyttää parhaat päivänsä nähneet tomaatit ja voit tuunailla reseptiä muilla kasviksilla. 

Ainekset

2-3 annosta 

  • 200 g fetajuustoa
  • 1–2 rasiaa kirsikkatomaatteja (myös luumutomaatit käyvät, tai isot tomaatit pieneksi pilkottuna) 
  • 0.5–1 dl oliiviöljyä
  • puolikas punainen chilipalko 
  • valkosipulinkynsiä 
  • pippuria 
  • suolaa
  • tarjoiluun tuoretta basilikaa

Lisäksi:

  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 250 g pastaa

Valmistusohje

Laita uunivuoan pohjalle tilkka öljy, ettei feta tartu kiinni. 
Laita fetajuusto uunivuokaan kokonaisena. 
Hienonna chili ja lisää fetan päälle. 
Lisää vuokaan kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Lorauta päälle loput öljyt.
Laita joukkoon tomaatit ja pyöräytä ne öljyssä. 

Kuumenna 200 asteessa noin 15 minuuttia. Voit lopuksi nostaa uunin lämpötilaa 225 asteeseen ja vaihtaa grillivastukselle jatkaen paahtamista noin 5–10 minuuttia.
Tarkkaile ettei ruoka pala. 


Keitä pasta ohjeen mukaan. Valuta. Sekoita pasta muiden ainesten joukkoon ja tarjoa. 
Koristele uunifetapasta-annokset halutessasi basilikalla tai muilla tuoreilla yrteillä.