Perunapaistos jauhelihakastikkeella

Valmistusohje

Pohja:
150 g  margariinia tai voita
2  munaa
3 - 4  keitettyä perunaa
1 dl  vehnäjauhoja
1 dl  perunajauhoja
1 tl  leivinjauhetta
1 tl  suolaa

Pinnalle:
2 - 4 dl jauheliha-/makkara- tms. ylijäänyttä kastiketta
1 muna tai 2 rkl vehnäjauhoja
(maun mukaan ja tai mitä löytyy jääkaapista: kourallinen paprikasuikaleita tai oliiveja, desi keitettyä porkkanaa, jne.)
Sulata rasva. Lisää raastettu peruna ja munat yksitellen välillä sekoittaen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää taikinaan.  Kaada taikina voideltuun matalaan piirakka-vuokaan.

Sekoita kastike ja kanamuna (tai vehnäjauhot) keskenään ja lisää joukkoon mahdolliset muut lisukkeet esim. paprikasuikaleet.
Kaada seos taikinan päälle vuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 30-40 minuuttia.

Jos haluat piirakasta makean version, jätä pohjasta pois suola ja lisää 1,5 dl sokeria. Vatkaa tällöin sokeri ja rasva vaahdoksi. Jätä kastikepäällinen pois. Paista kuten suolainen piirakka. Leikkaa kypsä torttu kahtia ja täytä puolukkahillolla. Jos haluat tortusta juhlavamman, levitä tortun päälle vatkattua vaniljakastiketta ja koristele kokonaisilla puolukoilla.