5 vinkkiä

Käytä pian

Käytä elintarvikkeet mahdollisimman tuoreina ja mahdollisimman pian pakkauksen avaamisen jälkeen, jolloin voit olla varma elintarvikkeen turvallisuudesta, ravintoarvosta ja mausta.

Käsittele hygieenisesti

Säilyvyyteen vaikuttaa paljon myös tuotteiden käsittely. Käsittele elintarvikkeita aina puhtain käsin ja välinein ja pidä huolta keittiösi puhtaudesta.

Jäähdytä nopeasti

Ruoat tulee jäähdyttää nopeasti esimerkiksi pesualtaassa, jossa on kylmää vettä tai talvella esimerkiksi parvekkeella, kuitenkin hyvin suojattuna.

Säilytä valmistettu ruoka läpinäkyvissä ilmatiiviissä rasioissa

Ruoat säilyvät tuoreina pidempään, kun ne säilytetään ilmatiiviissä astioissa. Erityisesti voimakkaan tuoksuiset ruoat, kuten kalat tai valkosipulilla maustettu dippikastike, kannattaa pakata tiiviiseen astiaan ja pitää kaukana maitotuotteista, joihin voimakkaat hajut helposti tarttuvat.

Järjestele jääkaappi

Sijoita nopeimmin pilaantuvat ruoat jääkaapin etuosaan tai niille varatulle hyllylle (osassa jääkaapejahan on kylmäosasto juuri herkästi pilaantuville tuotteille), niin muistat käyttää ne ajoissa. Avaa uusi paketti vasta, kun edellinen on syöty loppuun. Katso miten sijoitat ruoat jääkaappiin oikeaoppisesti